Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Napral jsem Vám karmu.

0 0
možnosti
MM

Normální věc. Zodpovědnost za vše. U státu to je ale problém - vyrabované suroviny, zničená příroda, zničené prostředí a našinec se dusí ve smogu. A to vše pro prachy.

0 0
možnosti
Foto

Likvidovat skládky s odpady po lidské činnosti je věc jedna...lkát například nad ztrátou živočišných nebo rostlinných druhů, když nikdo ani neví, kolik jich je, kolik jich zaniká a kolik ji vzniká, je věc druhá :)

Takže je otázkou, co si kdo představuje ... pod ochranou životního prostředí...

1 2
možnosti
SB

Nikdo rozumný nezpochybňuje nutnost chránit přírodu. Já osobně největší problém vidím v mizejícím původním životním prostředí planety - lesů, půdy, čisté povrchové vody apod.).

Avšak fotovoltaika je podle méhom názoru hloupost. Byl bych jejím vášnivým zastáncem, kdyby ulevovala životnímu prostředí, avšak nade všemi faktory ční její nespolehlivost - slunce nesvítí vždy, takže beztak musíme mít připraveny záložní zdroje výroby elektřiny pro přílad, že svítit nebude, a udržování těch zdrojů v pohotovosti klade na životní prostředí i na naše peněženky v podstatě stejné nároky jako vlastní výroba. Takže co se tím ušetří?

Nebo biopaliva: Co získám tím, že vyrobím řepkový olej, jestliže na pěstováníé řepky a zpracování sklizené suroviny spotřebuji více energie, než kolik jí získám z toho oleje?

Místo takovýchto hloupostí bychom spíše měli bránit výstavbě satelitních městeček pobléž velkoměst, jelikož ty vznikají tam, kde ještě před dvaceti lety bylo pole, louka, mokříne nebo háj.

Biopaliva nebo fotovoltaiku bychom měli pustit k vodě a takto ušetřené finanční zdroje bychom měli investovat do výzkumu, abychom za třicet let měli skutečně rentabilní obnovitelné zdroje energie. Bez peněz ten výzkum mít nebudeme a bez výzkumu nebudeme mít ty skutečně efektivní zdroje obnovitelné energie.

3 1
možnosti
JK

Sice je otřesný pohled například na sídliště Chánov, ale něco podobného se děje celosvětově, pouze to není tak vidět. Mnohdy totiž nejsou vztahy mezi lidskými aktivitami a dopadem na přírodu přímo odvoditelné, preferuje se okamžitý zisk, ovšem s následkem dlouhodobějších a mnohem větších a někdy nevratných ztrát.

1 0
možnosti
MR

ono ale neco je starost o prirodu, to uznavam a sam se tim ridim, vysazovat stromy, nenicit, atd. Ale problem je to zpolitizovani, a ti samozvani ochranci kteri bud kradou takove castky ze se toci nad tim hlava (ti nahore) jelimanci kteri jim slouzi aniz by meli sajnu o tom co vlastne delaji. A skodi a skodi te Prirode.

1 0
možnosti
JL
SS

Odeme tez ... a to jsem na druhe strane barikady - Oil&Gas Geolog ... ;-D

0 0
možnosti
SS

Ono je hlavne nutno rozlisovat mezi ekology (absolventy vedniho oboru na Prirodovedecke Fakulte) a ekologisty (obvykle absolventy oboru jako Social Studies, Gender Sudies a pod. - co o prirode a jejim fungovani nemaji ani sajna).

2 1
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1521x
Jsem dělník vědy, ekoterorista, malorolník zahrádkový, rozumbrada hospodský, sexuolog samouk, šofér, závozník, pan(í) na hlídání, všeználek, nenažranec nenažraný, domácí kutil, kuchtík i uklízečka. Většinu z toho dělám dokonce i rád. Teď mám ambici být i (amatérský) spisovatel. Dělám ve fabrice na rozum a inženýry a občas mi to i jde.

Seznam rubrik