Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J52o46s89e56f 30P29o21t41r

13. 10. 2013 0:28

Vzdělání, hygiena, zdravotní péče, práce.

Bohužel z této čtveřice je nejdůležitější  "Práce". Problém je v tom, že schopnost pracovat není člověku vrozená (na to evoluce jaxi-taxi zapoměla, narozdíl třeba od včel nebo mravenců). Práce je špinavá,  namáhavá, těžká, vyčerpávající a každý se jí chce vyhnout.

V západním civilizačním okruhu to řešíme tak, že děti od malička znásilňujeme k prácí - úklízet si po sobě, potom škola, učení, přesná docházka, povinnost domácích úkolů a další a další povinnosti, a pak člověl jakš-takš je schopen pracovat.

V islámském civilizačním okruhu je práce špinavá, muslim - muž má být obchodníkem, vojákem nabo vladařem, pracovat musí ženy nebo nevěřící.

V indickém civilizačním okruhu je práce špinavá, a dědici této civilizace - Cikáni žijí v Evropě již 600 let a ani v nejmenším se od této zásady neuchýlili a náš postoj k práci ani v nejmenším nepřejali. Ještě jeden aspekt jejich života ukazuje jak je jejich civilizační zakotvenost  silná a to postoj k okolí. Když navštívíte cikánský byt je většinou uklizený a téměř si nezadá s bytem etnického Evropana. Ovšem už ze dveřmi bytu a v dalším okolí je neskonalý bordel. Vyplývá to z jejich civilizačního   názoru, že všechno co je za dveřmi bytu je špinavé a nedotknutelné.

Pro budoucnost jsem velice skeptický.

0 1
možnosti

J13a26n 69N11o71v29á91k

13. 10. 2013 23:26

Ale houby, Indové dřou až se z nich kouří. S Araby nemám osobní zkušenost, ale i tak si o Vašich slovech dovolím pochybovat.

A to, co popisujete u Cikánů, jsem vypozoroval i ve spoustě českých bytových domů, nejvíce do očí to bilo v pržských předměstských panelácích..

1 0
možnosti

Rád čtu vás optimismus, ale nejsem si jist, zda to tak vždycky funguje. V blízkosti mého bydliště jsou dvě roská gheta. Odhaduji, že v každé rodině je tam 5 až 8 dětí. Přesné počty nikdo nezná, Romové si většinou píšou českou národnost. Někde jsem četl odhad, že počet Romů u nás se každých 15 let zdvojnásobí...atd. A to již po řadu let mají příjem značně přesahující 10 dolarů na den.

0 1
možnosti

J40a87n 12N63o43v20á38k

11. 10. 2013 19:16

On holt ten problém je v tom, že oni nejsou "normální" populace, jsou součástí sociální dna české společnosti. A připomínám, že jeden splněný parametr nic neznamená. U porodnosti je např. klíčové, aby se ženám dostalo systematického vzdělání. A navíc upozorňuju, že počet dětí jako takový není podstatný, důležité je kolik se v průměru těch dětí dále reprodukuje. U ostravských Romů je solidním selekčním faktorem heroin/pervitin/toluen.

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1521x
Jsem dělník vědy, ekoterorista, malorolník zahrádkový, rozumbrada hospodský, sexuolog samouk, šofér, závozník, pan(í) na hlídání, všeználek, nenažranec nenažraný, domácí kutil, kuchtík i uklízečka. Většinu z toho dělám dokonce i rád. Teď mám ambici být i (amatérský) spisovatel. Dělám ve fabrice na rozum a inženýry a občas mi to i jde.

Seznam rubrik