Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jenže povídejte tohle nýmandovi M.Pr. Myslíte, že by byl schopen pochopit? Těžko, ten má nacvičené klišé a podle toho sype jeden blábol za druhým.

0 0
možnosti

Všechno co píšete je pravda, ale

ČR patří mezi nejvíce rovnostářské země na světě, povídání o sociální nespravedlnosti a rozevírání nůžek je OK ale ne v ČR.

úplně naprosto pomíjíte, že zdanění mimo přímé daně obsahuje nepřímé daně a tam platí daleko násobně víc movitější (např uváděné silnice - neříkáte nic např o spotřební dani, že), ale navíc k tomu je zdravotní a sociální daň , co se podvodně nazývá pojištěním také bez limitace, přitom za víc peněz do systému  lepší péči ani více zdraví nedostanete. Takže  pokud o tom chce někdo žvanit, je potřeba to pojmout komplexně, protože dopady daní a odvodů jsou také komplexní- Vytržení jedné z daní z kontextu a vytváření konstrukcí na tomto je logický lapsus neználků  nebo demagogů.

2 1
možnosti

Ka jste se zařadil nedebilní autore?;-€

1 1
možnosti
Foto

R^ Historie naprosto zřejmě dokládá, že čím větší je rozpětí pomyslných nůžek mezi bohatými a chudými, tím nižší je procento střední třídy. A protože střední třída je páteří každé ekonomiky, je nasnadě, že bez ní lze fungovat jen velmi problematicky. Rozumím odpůrcům progresivního zdanění, nicméně by mne zajímal jiný způsob řešení...

3 0
možnosti

Progresivní zdanění mimo jiné zajišťuje to, aby ten, kdo má z pořádku ve státu větší prospěch, na udržení toho pořádku více přispíval.

Bohatí totiž mají větší prospěch z pořádku, neboť mají o co přijít.

Například takovému bezzemku je úplně lhostejné, jak dobře či špatně funguje katastrální úřad.

A člověku, který chodí jen pěšky, neb na vlastní auto a jeho provoz si nevydělá, je úplně jedno, v jaké stavu je dálnice.

Ovšem mělo by jít o progresi klouzavou - ne tu primitivní, jak ji představuje a prosazuje socdem.

A tato klouzavě progresivní daň by měla být vyrovnána společným zdaněním rodiny (ne jen manželů, jak to prosazuje KDU-ČSL, ale celé rodiny, tedy včetně dětí).

1 2
možnosti

Progresivni dan je, kdyz kazdy zaplati rekneme 10% prijmu. Kdo vic vydela, zaplati logicky vic. zvysovani procentni sazby s rustem vydelku uz je zlodejina

8 1
možnosti

Solidarita je, když něco děláte dobrovolně - třeba když zanesete do dětského domova pytel hraček. Pokud vám solidaritu zákonem nadiktuje stát, tak už to není solidarita, ale povinnost. Až na poslední dva odstavce mi připadal Váš článek vcelku zajímavý a chystal jsem se dát karmu. Tím progresivním zdaněním jste to ale pohnojil. Škoda. Sám píšete, že rovnostářství ničí motivaci pracovat a zlepšovat se. Stejně tak tuto motivaci prokazatelně ničí progresivní zdanění. Jen si ho zaveďme (stejně už ho tu máme prostřednictvím různých daňových odpočtů atd) a vyžeňme i ten zbytek subjektů, co tu ještě platí daně do daňových rájů, to se pak budeme všichni mít. Hodně zjednodušeně - pokud vydělám 10 tisíc, odevzdám v daních 2 tisíce. Když vydělám milion, odevzdám 200 tisíc. Z každé koruny stejná daň. Co se Vám na tom nelíbí?

4 1
možnosti

J16a71n 14N67o49v11á81k

22. 10. 2013 18:44

Kde a u koho ničí progresivní zdanění motivaci pracovat? To je nějaký nový mýtus? A už to někdo řekl Němcům a Skandinávcům? Třeba si nevšimli.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS