Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Cena silové elektřiny klesá úplně z jiného důvodu. TZV. zelená elektřina je na burze prodávána za cenu, která nekryje ani náklady díky tomu, že výrobce to dostane bohatě zpět formou dotace. Pokud by tato dotace byla započtena do ceny silové elektřiny na burze by byla zelená energie neprodejná. Celý Německý i Evropský trh je takto totálně deformován a stabilní zdroje jsou v nevýhodě.

2 0
možnosti

Je to ještě horší, stabilní zdroje musí držet pohotovost kvůli možným výpadkům zelených elektráren, a až se ty větrníky roztočí naplno a zařídí blackout v celé střední Evropě, tak se z toho poděláme. Jinak Polsko připravuje urychleně výstavbu oddělovacích transformátorů na hranici s Německem, u nás se o tom zatím jenom mluví.

1 0
možnosti

P70a56v18e12l 91H61e31k

3. 4. 2014 13:40

Jsem zvědavý, co budou v Německu říkat, až jednou přijde dlouhá, mrazivá, oblačná a bezvětrná zima ;-D

0 0
možnosti

Ne, je to naopak, všichni budeme mít obrovské problémy, když bude slunečný den a na Baltu stálý vítr cca 40 km/h.

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1521x
Jsem dělník vědy, ekoterorista, malorolník zahrádkový, rozumbrada hospodský, sexuolog samouk, šofér, závozník, pan(í) na hlídání, všeználek, nenažranec nenažraný, domácí kutil, kuchtík i uklízečka. Většinu z toho dělám dokonce i rád. Teď mám ambici být i (amatérský) spisovatel. Dělám ve fabrice na rozum a inženýry a občas mi to i jde.

Seznam rubrik