Diskuse

Čas boje proti dotacím - v zemědělství

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ode mě máte karmuR^

Chápu to velmi podobně. Je potřeba odstranit nenárokové dotace.

Vyplácení těch nárokových ( zaplatit férovou cenu) vázat na biozemědělství, údržbu krajinu......

0 1
možnosti
Foto

Napsal jste:  "Proto by bylo správné a spravedlivé za ně stanovit férovou cenu a platit za ně."

Víte od čeho se odvíjí správné a spravedlivé ceny? Od vůle lidí a od hojnosti.   Jakmile někdo bude arbitrárně určovat cenu nějakého zdroje, nebo komodity kterou nevlastní je to nejrychlejší cesta do chaosu socialismu.

1 1
možnosti

J32a48n 37V88e83s33e36l60ý

27. 3. 2015 15:54

Proč by muselo být stanovování ceny arbitrární? Cena spousty věcí, které jsem zmínil se dá docela dobře odhadnout. Třeba cena externalit CO2, znečištění ovzduší nebo vodních zdrojů je dobře známá. Stejně tak věřím, že by bylo možné od pojišťoven zjistit jakou mají pro ně cenu opatření, která by snižovaly následky sucha a povodní. Cena téhož by určitě získat i od vodohospodářů (pitná voda, energetika).

Celé je to o pěstování umění se dohodnout a zapojení co největšího množství zainteresovaných stran, které mají/mohou mít z vedlejších efektů zemědělství profit.

A upozorňuji, že voda, vzduch, nerostné bohatství, přírodní bohatství, ... jsou veřejné statky a stát má povinnost o ně pečovat.

0 0
možnosti

zemědělství, včetně toho alternativního nebude váš šálek kávy. z článku vyplývá že problematiku ani na urovni zahrádky neovládáte,necítíte. zkuste politiku, ta zvládne lecos

0 1
možnosti

J28a43r47a 38R86a78n40k

26. 3. 2015 19:03

V politice je jeste horsi, tahne ho to do Ruska:-/

0 1
možnosti