Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jenom krátce. Fotovoltaika je na dvě věci a tou druhou je "na nic". Působí více škod než užitku, ale to jsou věci již stokrát omílané. 

V podstatě se dá říci, že "badatelé" tohoto druhu dělají dvě věci současně. Zavrhují to, co bez problémů funguje (jaderná energetika) a prosazují to, co samo nefunguje a musí být postrkováno nejrůznějšímu dotacemi, ze kterých tyjí nejrůznější spekulanti.

11 3
možnosti
JN

J95a76n 31N68o50v17á17k

25. 5. 2013 8:03

Na jednu stranu nadáváte na dotace, ale na druhou stranu si uvědomte, kolik prachů už nacpaly státy do jaderné energetiky taky formou dotací.

A o té bezproblémovosti si myslí v Ralsku a v Černobylu svoje.

1 6
možnosti
SB

Ještě jedna věc: Ve svém textu uvádíte, že mi ho věnujete. Takže přijměte mé poděkování.

0 0
možnosti
SB

Citoval jste jednu mou myšlenku. Ale jinou mou myšlenku tady neuvádíte (což Vám nevyčítám, neboť jsem ji uvedl několikrát, ale v jiných diskusích, takže je možné, že jste ji nikdy nečetl). Takže ji napíši i pod Váš článkek.

Kritizuji používání fotovoltaiky při současném stavu vědění a vývoje, kdy dotován musí být už její provoz. Avšak (a to je princip toho, co chci nyní sdělit), kdybychom ty peníze, které dáváme lidem, kteří si z toho udělali výhodný kšeft za prachy nás všech a jezdí do za to na dovolené na Kanáry, vráželi do výzkumu, tak by během deseti nebo dvaceti let fotovoltaika naopak mohla být velice dobrou věcí. Ale právě o to jde: Že nejprve tento fenomén musíme dostat na určitou úroveň vývoje a teprve potom bude možné jeho masové využití. Ale toho pokroku nedosáhneme bez vývoje a výzkumu. A vývoj a výzkum mít nebudeme, pokud na to nebudeme mít prachy. A ty prachy mít nebudeme, pokud je sice od lidí vybereme, ale utratíme je na dotace, které slouží v soukromých kapsách těch, kteří fotovoltaiku provozují za dnešního, tedy ještě  nedokonalého stavu vývoje. Všechno má svůj čas: Hráč nesmí jít do NHL příliš brzy, nejprve musí vyzrát v naší lize. Hodně talentů se již zmařilo tím, že příliš brzy odešli do velkoklubů, kde si vydělávali více než u nás, ale vedle tamějších hvězd nebyli nasazováni do zápasů, takže nehráli a pouze trénovali, což však pro individuální růst nestačí. Kdyby dva nebo tři roky počkali, tak by odešli už jako zralí hráči, tomu by odpovídaly i výhodnější smlouvy, za další dva roky by finančně dohnali tu ztrátu a potom už by jenom získávali: na financích, na sportovním mistrovství, na světské slávě. Nebo jiný příměr: Finančně je také lepší nejprve se vyučit nebo vystudovat a teprve potom vstoupit do pracovního procesu. Kdo začne pracovat v šestnácti, tak v tu chvíli je na tom finančně lépe než ten, kdo se učí nebo studuje, ale ten druhý jeho náskok hravě dožene za několik let po vyučení nebo po vystudování a po zbytek života už mu dává na frak.

3 1
možnosti
JN

J79a65n 67N29o35v76á33k

25. 5. 2013 8:17

Ono se na to dá dívat i z jiného úhlu pohledu. Pokud tomu hráči věříte, že to je další hvězda, další Messi, Maradona, Ovečkin, Crosby, Rosický nebo Jágr, tak nemá smysl čekat. Taky se může stát, že pokud je nebudete hnát nahoru, tak zpohodlní, zahořknou nebo půjdou pěstovat kozy.

A nejrychlejší pokrok je vždy až ve válce (s jinými zdroji energie), při reálném používání.

2 0
možnosti
Foto

Velmi dobře napsáno. Spíše než o "prokleté FV" zasvěcená a fundovaná úvaha o alternativních zdrojích energie. Ode mne naprostý souhlas. Leč, vraťme se k oné kleté FV.

Jako kardinální a řešení asi žádající vidím dva problémy :

1/ Neuvěřitelná finanční zátěž FV pro státní rozpočet - cca 40 mld Kč ročně

2/ Takřka stejně neuvěřitelné a skoro neodstranitelné škody na bonitní půdě pod

    FV - elektrárnami. projeďte si jenom Hanou- Prostějov, Olomouc a shlédněte stovky

     panelů na černozemi .Jak dlouho se tvoří 1 mm černozemě ? Pak se to pod panely      sleje chemií, aby tráva nerostla !! Přiznávám se , že řešení neznám .Tedy, v rámci  demokratické vlády a při dodržování dříve uzavřených, i když očividně "cinknutých" smluv.

1 0
možnosti
JN

J38a80n 36N92o25v62á97k

25. 5. 2013 8:24

ad 1/ To není chyba FV, ale zlodějů a neschopných politiků. Běžní Němci taky nadávají, ale ten systém dotací mají podstatně efektivnější.

ad 2/ A je to větší průšvih než měsíční krajina u Mostu a Sokolova, propadající se krajina u Karviné, otrávené podzemí v Ralsku, ...? Ty panely se dají dát pryč ( amměly by se dát pryč) a půda tam stále je a bude.

1 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1521x
Jsem dělník vědy, ekoterorista, malorolník zahrádkový, rozumbrada hospodský, sexuolog samouk, šofér, závozník, pan(í) na hlídání, všeználek, nenažranec nenažraný, domácí kutil, kuchtík i uklízečka. Většinu z toho dělám dokonce i rád. Teď mám ambici být i (amatérský) spisovatel. Dělám ve fabrice na rozum a inženýry a občas mi to i jde.

Seznam rubrik